Siyah Tavuğun Faydaları


Siyah Tavuğun Faydaları

Son zamanlarda sıkça tüketilmeye başlanan siyah tavuğun faydaları saymakla bitmiyor. Peki bütün uzuvları siyah olan bu tavukların yararı nelerdir ? İşte uzmanlardan siyah tavukla alakalı bütün merak edilen suallerin cevapları;

– Kalsiyum ve fosfor açısından zengindir.

– Kara tavuk etinde bol B6 vitamini vardır.

– Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir.

– Protein açısından beyaz tavuğa yönelik daha zengin ancak yağ açısından fakirdir.

– Düşük yağ içeriği yardımıyla tavuk eti, kan basıncının başka bir deyişle tansiyonun kontrol altına alınıp, dengelenmesine destekçi olmaktadır.

– Kırmızı ete yönelik, çok daha az miktarda doymuş yağ ile kolesterol içerir kara tavuk eti, kandaki berbat kolesterol yükselmesini önlemeye yardımcıdır.

SİYAH TAVUĞUN TADI NASIL?

‘Beyaz et’ kavramıyla özdeşleşen tavuk eti bu hayvanda bambaşka bir forma bürünmüş haldedir.

Koyu mavimsi – gri ve yer yer kara parlak tüylerle kaplı bu tavuğun kemikleri de siyahdır. Şayet et beyaz renkli bir tavuğun tadıyla eşit.

KEMİKLERİ, KASLARI VE ORGANLARI DAHİ SİYAH!

Ayam Cemani olarak bilinen Endonezya tavuk cinsinin kemikleri, kas yapısı ve uzuvları bile siyahtır. Dünyanın en iyi tavuk türlerinden biri olarak adlandırılan siyah tavuk görenleri hem bir dehşete düşürüyor hem bir de farklılığıyla hayran bırakmaktadır.

Sosyal Medyada Paylaş Facebook Twitter Google+

Etiketler: , , ,
Eklenme Tarihi: 24 Şubat 2017

Konu hakkında yorumunuzu yazın