Akasya Çayının Faydaları


Akasya, son derece güzel kokulu bir bitkidir. Baklagiller ailesinden olan şifalı bir ağaç türü olan akasya ağacı, salkım şeklinde çiçek veren bir bitkidir. Akasyanın çok türü olmasına rağmen şifa amaçlı olarak kullanılan daha çok beyaz türüdür.

Akasya, çay olarak son dönemlerde daha sık tüketilmektedir. Akasya çayının faydaları şu şekilde sıralanmaktadır:

Depresyona Faydaları

Çağımızın en önemli sorunları arasında yer alan depresyon, ileri düzeyde bunalım halidir. Bu konuyla ilgili çeşitli ilaçlar kullanılsa da doğal yöntemlerin kullanılması önerilmektedir. Akasya çayının faydaları arasında depresyon sorununa iyi gelmesi yer almaktadır. İçeriğinden dolayı yatıştırıcı etkisi bulunan mimoza çayını özellikle zor geçmesi beklenen günlerin sabahında ya da gece yatmadan önce tüketilmelidir.

Uyku Düzenine Faydaları

Uyku düzeninin bozulması önemli sağlık sorunlarını beraberinde getirmektedir. Özellikle büyük oranda strese sebep olan uyku düzensizliği konusunda doğal yöntemler önerilmektedir. Akasya çayının faydaları arasında uyku düzenini sağlaması yer almaktadır. Yatmadan bir süre önce bu çayın tüketilmesi daha çabuk uykuya dalınmasını sağlayacak ve daha kaliteli bir uyku sunacaktır.

Soğuk Algınlığı ve Öksürüğe Faydaları

Kış aylarında artış gösteren soğuk algınlığı sorunu sağlığın yanı sıra günlük hayatı da olumsuz bir şekilde etkileyecektir. Akasya çayının faydaları arasında soğuk algınlığına iyi gelmesi yer almaktadır. Bu sorunla beraber gelen öksürük sorununa da fayda sağlayan mimoza çayı, içeriğindeki vitamin ve asitlerden dolayı bu sorunların daha çabuk çözülmesini sağlamaktadır.

Sindirim Sistemine Faydaları

Sindirim sisteminin düzenli olması hem sağlığı hem de günlük hayatı olumsuz etkilemektedir. Kabızlığa karşı etkili olan akasya çayı, aynı zamanda ishal gibi sorunların da önüne geçmektedir. Bu çayın düzenli tüketilmesi daha düzenli bir sindirim imkanı sağlamaktadır.

Akasya çayının faydaları arasında mide ülserine fayda etmesi, yaşlanma belirtilerini geciktirmesi, yüksek ateşi düşürmesi, mantarı engellemesi, mikropları yok etmesi, vücutta biriken toksinleri atması gibi etkileri bulunmaktadır. Mimoza çayını hazırlamak için porselen ya da cam demliğe 1 tatlı kaşığı kurutulmuş akasya çiçeği ve yarım litre kaynamış su koyarak demleyin. 10 dakika demlendikten sonra süzerek tüketin. Bu çayı 2 ay kullanıp 2 ay ara vermeniz de önerilmektedir.


escort izmir
izmir rus escort bayan
alsancak escort

Sosyal Medyada Paylaş Facebook Twitter Google+

Etiketler: , ,
Eklenme Tarihi: 21 Mart 2017

Konu hakkında yorumunuzu yazın