Ardıç Çayının Faydaları


Ardıç Çayının Faydaları

Ardıç, servigiller ailesine mensup olan iğne yapraklı bir ağaç türüdür ve mavi renkte sulu kozalakları bulunmaktadır. Bu bitkinin anavatanı Kuzey Amerika’dır ancak birçok yerde yetişmektedir. Özellikle Kuzey Amerika yerlileri tarafından sıklıkla kullanılan bu bitki, binlerce yıldır dikkat çekmektedir.

İçeriğinde uçucu yağlar, şeker, organik asitler, demir, tanem bulunan ardıç çayının faydaları şu şekildedir:

İdrar Yoluna Etkileri

İdrar yolunda yaşanan sorunlar sağlığı olduğu kadar günlük hayatı da olumsuz etkilemektedir. Ardıç çayının faydaları arasında idrar yolu hastalıklarının tedavisine etki etmesi yer almaktadır. İdrar yolunda yaşanan tıkanıklık gibi sorunlar çok büyük ağrılara neden olmaktadır. Bu çay sayesinde tedaviniz daha olumlu ilerleyecektir. Ayrıca, idrar söktürücü etkisi bulunmakta ve bu durum rahatlama sağlamaktadır.

Sindirim Sistemine Etkileri

Sindirimin düzenli bir şekilde yapılmasıyla kilo alımı önlenmekte ve kabızlık, hemaroid gibi hastalıkların ortaya çıkması önlenmektedir. İçerdiği uçucu yağlar sayesinde sindirim sisteminin daha düzenli çalışmasını sağlayan ardıç çayının faydaları arasında özellikle mideyi olumlu etkilemesi yer almaktadır. Bu durum da vücuda son derece olumlu yansımaktadır.

Adet Sürecine Etkileri

Adet döneminde başta sancı olmak üzere bazı sorunlar ortaya çıkmaktadır. Özellikle psikolojik olarak da önemli sorunlara neden olan bu dönemde doğal yöntemler öne çıkmaktadır. Ardıç çayının faydaları arasında adet sürecini kolaylaştırması yer almaktadır. Bu durum da hem fiziksel hem de psikolojik artı sağlamaktadır.

Toksinlere Etkileri

Vücutta biriken toksinler zamanında temizlenmezse önemli sorunlara neden olabilmektedir. Ardıç çayının faydaları arasında toksinleri temizlemeye yardım etmesi yer almaktadır. Bu durum da iltihaplı sorunlar yaşanmasının önüne geçmeyi sağlamaktadır. Serinletici özelliği sayesinde de özellikle yaz döneminde içilmesi tavsiye edilmektedir.

Ardıç çayının faydaları bu şekildedir. Bu çayı yapmak için 1 yemek kaşığı ardıç meyvesinin üzerine 200 ml yeni kaynamış su ekleyerek yarım saat demlenmeye bırakın. Bu çayı günde 3 kez yemeklerden önce 1 yemek kaşığı içmeniz ve sıcak olarak tüketmeniz önerilmektedir. Çayın tüm etkilerinden faydalanmak için miktara dikkat etmeniz gerekmektedir. Bu çayı hamile kadınların, böbrek hastalarının, bitkiye alerjisi olanların ve küçük çocukların tüketmesi önerilmemektedir.

Sosyal Medyada Paylaş Facebook Twitter Google+

Etiketler: , , ,
Eklenme Tarihi: 28 Mart 2017

Konu hakkında yorumunuzu yazın