Bektaşi Üzümü Çayının Faydaları


Bektaşi Üzümü Çayının Faydaları

Bektaşi üzümü, bektaşigiller ailesine mensup olan, ılıman iklimlerde yetişen ve yaklaşık 1500 türü olan çok yıllık bir meyvedir. Bu çalının meyveleri yuvarlak veya oral şekildedir. Meyvenin anavatanı Kuzey Afrika ve Batı Avrupa olarak bilinmektedir.

İçeriğinde A vitamini, B vitaminleri, C vitamini, E vitamini, sodyum, kalsiyum, magnezyum, organik asitler, lifler, proteinler bulunan Bektaşi üzümü çayının faydaları şu şekilde sıralanmaktadır.

Kilo Vermeye Etkileri

Kilo sorunu genellikle hareketsiz yaşam ve yanlış beslenme sonucunda ortaya çıkan ve birçok sağlık sorununu beraberinde getiren bir sorundur. Son yıllarda bu konuda doğal çözümler ön plana çıkmıştır. Bektaşi üzümü çayının faydaları arasında kilo verdirmeye yardımcı olması yer almaktadır. Bu çayın metabolizmayı hızlandırması sonucunda yağ yakımını kolaylaştırdığı ortaya çıkmıştır.

Tansiyon Sorununa Etkileri

Yüksek tansiyon yani hipertansiyon son yıllarda artış gösteren hastalıklar arasındadır. Bektaşi üzümü çayının faydaları arasında yüksek tansiyona iyi gelmesi yer almaktadır. Özellikle bu konuda risk grubunda bulunan kişilerin tüketmesi tansiyon oluşumunun engellenmesinde önemli rol oynamaktadır.

Sinir Sistemine Etkileri

Stres, depresyon gibi önemli sorunların ortaya çıkmasına neden olan ve sağlığı olduğu kadar günlük hayatı da olumsuz etkileyen bir konudur. Bektaşi üzümü çayının faydaları arasında sinir sistemine olumlu etki etmesi yer almaktadır. Bu çayın kokusu ve tadı vücut üzerinde sakinleştirici etki yapmakta, bu durum da stresin azalmasını sağlamaktadır.

Akciğer Sağlığına Etkileri

Göğüs kafesinde bulunan ve solunumun ana unsuru olan akciğerin sağlıklı olması genel sağlık durumu üzerinde oldukça etkilidir. Bektaşi üzümü çayının faydaları arasında akciğer sağlığını olumlu etkilemesi yer almaktadır. Bu çayın düzenli tüketilmesi, akciğerde oluşacak ödem sorununu önlemektedir.

Bektaşi üzümü çayının faydaları arasında idrar söktürmesi, safra sötürmesi, kolesterolü düşürmesi yer almaktadır. Bu çayı hazırlamak için 1 yemek kaşığı kurutulmuş Bektaşi üzümü yapraklarının üzerine 250 ml kadar yeni kaynamış su ekleyin. Demliğin kapağını kaptıktan sonra temiz bir havluyla sararak yaklaşık yarım saat bekleyin. Süzdükten sonra tatlandırmak için bal ya da az şeker kullanabilirsiniz ancak tatlandırıcı kullanmadan tüketmeniz daha fazla fayda almanızı sağlayacaktır.

Sosyal Medyada Paylaş Facebook Twitter Google+

Etiketler: , ,
Eklenme Tarihi: 7 Nisan 2017

Konu hakkında yorumunuzu yazın

Bektaşi Üzümü Çayının Faydaları (1 Yorum)