İshal Etkisi Yapan Bitki Çayları

Fıstık Ezmesinin Faydaları

Çiğ Bademin Faydaları

Ökse Otunun Faydaları

Dutun Faydaları

Meyveler 15 Şubat 2017 - 14:40
379 okunma

Dutun Faydaları

Baldan öte lezzeti ve zengin besin değerleri ile dut mükemmel meyvelerden biridir. İlkbahar ve yaz aylarının en özel ürünlerinde olan dutun faydaları çok fazladır. Bu yazımızda dutun sağlık açısından faydalarından bahsediyor olacağız. Ilıman iklimleri seven ve ortalama 5 metre büyüklüğünde ağaçlarda yetişen bir meyvedir.

Sıcak coğrafyaları seven dut, ülkemizde de yetiştirilmektedir. Renk ve tür bakımından çok fazla türü bulunmaktadır. En çok bilinen yeşil, siyah ve mavi renkli olanlarıdır. Hem taze, hem de kuru olarak tüketilebilmektedir. Pek çok tatlı türünde de dut meyvesi kullanılmaktadır. En çok saç dökülmesine iyi gelen ilaçların bileşenlerinde kullanılmaktadır.

Lezzet olarak şeker gibi tadı vardır. İçerisinde A, E, C ve K vitaminleri bol miktarlarda bulunmaktadır. Vitaminler dışında çeşitli mineralleri de içinde barındırmaktadır.

Bu genel bilgilerden sonra dutun faydaları konusunda maddeler halinde bilgiler vermeye başlayabiliriz.

• Genel sağlığı koruması bakımından dut çok etkili bir meyvedir. İçerisinde bulunan vitamin, mineral, lif ve çeşitli besi bileşenleri sayesinde sağlığımızı korumak için etkili olacaktır.

• Son dönemin kanayan yarası haline gelen kanser hastalığı içinde dut olmazsa olmaz meyveler arasında yer almaktadır. Kanseri önlemek ve kanserle mücadele etmek için dut tüketimi yapılmalıdır. Dutun antioksidan özelliği sayesinde kanser hücrelerine karşı çok etkili olduğu bilinmektedir.

• Kan pıhtılaşması sorunu yaşayanlar içinde dut tüketimi gereklidir. Kan dolaşımını arttıran ve kanın daha sulu olmasını sağlayan faydalı bir besindir.

• İnsan kanının her zaman temiz ve berrak olması gerekmektedir. Sağlık açısından bu durumun önemi çok fazladır. Bu anlamda dut tüketimi yaparak kanın temizlenmesi sağlanabilir.

• Vücudumuzun en önemli iç organları karaciğer ve böbrektir. Karaciğeri temizleme ve böbrekleri güçlendirme özelliği ile dut tüketimi uzmanlar tarafından düzenli olarak önerilmektedir. Karaciğer ve böbreklerin karşı karşıya kaldığı toksinleri vücuttan yok etmek için etkili bir besindir.

• Soğuk algınlığı ve grip gibi sık yaşanan sağlık problemlerine karşı önleyici bir savunmadır. Solunum yolu problemleri içinde tüketimi faydalı olan bir meyvedir.

• Pek çok ameliyat sonrasında dut tüketimi önerilmektedir. Kan dolaşımını hızlandırması ve enfeksiyon oluşumunu önlemesi ile dut çok etkili ve de faydalı bir besindir.

• Kan şekeri için dut tüketimi etkilidir. Özellikle diyabet hastaları için kan şekerinin dengeli olması gerekiyor. Bunun sağlanması içinde dut tüketimini yapabilirsiniz.

• Vücudumuzun en önemli organı kalptir. Kalp sağlığını korumak için dut tüketilmesi gerekmektedir. Ayrıca, damar sağlığı içinde dut gereklidir.

• Kolesterol dengesini sağlamak içinde dut olmazsa olmazdır.

• İştah açıcı özelliğe ve bağışıklık sistemini güçlendirici etkisi ile dut çok faydalı ve lezzetli bir meyve olarak bilinmektedir.

• Tüm bunların dışında cilt ve göz sağlığı içinde gereklidir. Dut pekmezi, dut kurusu ve dut yaprağı farklı konularda etkili meyveler arasında yer almaktadır.

Yorumlar

Henüz hiç yorum yapılmamış.

İlginizi Çekebilir
Avakadonun Faydaları

Avakadonun Faydaları

Şubat 19, 2017
451 okunma
Muzun Faydaları

Muzun Faydaları

Şubat 19, 2017
451 okunma
Limonun Faydaları

Limonun Faydaları

Şubat 19, 2017
424 okunma
Cevizin Faydaları

Cevizin Faydaları

Şubat 19, 2017
423 okunma
Elmanın Faydaları

Elmanın Faydaları

Şubat 19, 2017
384 okunma
İncirin Faydaları

İncirin Faydaları

Şubat 19, 2017
421 okunma
Narın Faydaları

Narın Faydaları

Şubat 19, 2017
381 okunma
Ananasın Faydaları

Ananasın Faydaları

Şubat 19, 2017
362 okunma
Ayvanın Faydaları

Ayvanın Faydaları

Şubat 18, 2017
387 okunma
Keçiboynuzunun Faydaları

Keçiboynuzunun Faydaları

Şubat 17, 2017
418 okunma
Kivinin Faydaları

Kivinin Faydaları

Şubat 17, 2017
389 okunma
Kirazın Faydaları

Kirazın Faydaları

Şubat 17, 2017
486 okunma
Çileğin Faydaları

Çileğin Faydaları

Şubat 16, 2017
393 okunma
Kestanenin Faydaları

Kestanenin Faydaları

Şubat 16, 2017
367 okunma
Karpuzun Faydaları

Karpuzun Faydaları

Şubat 16, 2017
391 okunma
Bunlar da var!
Yeşil Çayın Faydaları

Yeşil Çayın Faydaları

Mart 14, 2017
348 okunma
Funda Çayının Faydaları

Funda Çayının Faydaları

Mart 26, 2017
336 okunma
Bıldırcın Yumurtasının Faydaları

Bıldırcın Yumurtasının Faydaları

Mart 4, 2017
339 okunma
Goji Berry Çayının Faydaları

Goji Berry Çayının Faydaları

Mart 21, 2017
340 okunma
Reyhanın Faydaları

Reyhanın Faydaları

Nisan 9, 2017
371 okunma
Kestane Balının Faydaları

Kestane Balının Faydaları

Mart 5, 2017
403 okunma
Alıç Çayının Faydaları Nelerdir

Alıç Çayının Faydaları Nelerdir

Nisan 8, 2017
385 okunma
Ihlamurun Faydaları

Ihlamurun Faydaları

Nisan 21, 2017
332 okunma
Civanperçemi Çayının Faydaları

Civanperçemi Çayının Faydaları

Nisan 1, 2017
328 okunma
Hamilelikte Cevizin Faydaları

Hamilelikte Cevizin Faydaları

Şubat 24, 2017
596 okunma
Alerjiye İyi Gelen Bitki Çayları

Alerjiye İyi Gelen Bitki Çayları

Mart 21, 2017
367 okunma
Deniz kestanesinin Faydaları

Deniz kestanesinin Faydaları

Mart 4, 2017
443 okunma
Kekiğin Faydaları

Kekiğin Faydaları

Nisan 20, 2017
316 okunma
Kişniş Çayının Faydaları

Kişniş Çayının Faydaları

Mart 21, 2017
331 okunma
Sarımsağın Faydaları

Sarımsağın Faydaları

Nisan 21, 2017
371 okunma
Vişnenin Faydaları

Vişnenin Faydaları

Şubat 15, 2017
442 okunma