Fıstık Ezmesinin Faydaları


Fıstık Ezmesinin Faydaları

Fıstık ezmesi, yer fıstığından yapılır ve kalori içerir. Aynı zamanda yağlı bir besin maddesidir. Bu neden ile sağlıksız gibi görülebilir. Fakat içerisindeki fıstıktan dolayı sağlığa çok faydalıdır. E vitamini içeren fıstık ezmesi, Alzheimer hastalığına iyi gelir. E vitaminin cilde iyi geldiği bilinmektedir. Böylece fıstık ezmesi cildin parlak görünmesini de sağlar.

Fıstık ezmesi içeriğindeki besin maddeleri nelerdir?

  • E vitamini
  • Magnezyum
  • Potasyum
  • Lif
  • Protein

Fıstık ezmesi hangi hastalıklara iyi gelir?

  1. İçerisinde lif bulunmasından dolayı sindirimi güçlendirir. Günde en fazla 23 gram lif tüketmek bir çok hastalığı önler. Kalp hastalıkları ve diyabete iyi gelmektedir. Ayrıca atıştırmalar yerine fıstık ezmesi tüketmek tokluk hissi yaratır. Bu da diyet yapanlar için uygun bir besin maddesidir.
  2. Protein içermesinden dolayı kasların gelişmesini sağlar. Ayrıca zayıf olmaktan yakınanlar için sağlıklı kilo almada etkin rol oynar. Yağ içerikli olması sağlıksız olduğu anlamına gelmez. Önemli olan sağlıksız yağların tüketilmemesidir. Fast – food yiyeceklerde kullanılan yada kızartma yağı, margarin gibi yağlar sağlığı tehdit eder. Bu yağlar fabrikalarda üretilir ve doğada bulunmaz.

Fakat kuruyemiş türlerinde bulunan yağlar, doğal yağlardır ve sağlık açısından faydalıdır. Bundan dolayı fıstık ezmesi yada fındık ezmesi gibi kuruyemişlerin yan ürünlerinde bulunan yağlardan korkmamak gerekir. Bu besin maddeleri vücudun ihtiyaç duyduğu yağları içerir.

Fıstık ezmesi hangi hastalıklardan korur?

  • Alzheimerdan korur.
  • Cilt hastalıklarını önler.
  • Hücrelerin bozulmasına mani olur. ( Burada kast edilen bozulma cilt yenilenmesini sağlayan hücrelerin yapısının bozulmasıdır. )
  • Saç dökülmesini önler.
  • Kepeği önler.
  • Kalbi güçlendirir.
  • Kasların gelişmesini sağlar.

Fıstık ezmesi, kalori içerir. Ancak bu kalori dengesiz kilo aldırtmaz. Günlük tüketim ölçüsünün dışına çıkılmamalıdır. Tavsiye olarak her gün bir dilim ekmek ile tüketilebilir ya da bir kaç kaşık yenebilir. Mineral içeren bu besin maddesi sağlık açısından gayet faydalıdır. Birçok kişi içerdiği yağ ve kaloriden dolayı fıstık ezmesinin sağlıksız olduğunu söyleyebilir. Bunlara inanmamak gerekir. Harvard Nurse Helth adlı ekibin verilerine göre fıstık ezmesi şeker hastalğını %20’den fazla oranda azaltmaktadır. Amerika’da sıkça tüketilen bir besin kaynağıdır.

Sosyal Medyada Paylaş Facebook Twitter Google+

Etiketler: , , , ,
Eklenme Tarihi: 25 Şubat 2017

Konu hakkında yorumunuzu yazın