Hibiskus çayının faydaları


Hibiskus, malvaceae familyasına ait olan, boyu 3 metreye kadar ulaşabilen ve sürekli olarak yeşil kalan bir ağaç türüdür. Bu bitkinin günümüzde 500 civarında türü bilinmektedir. İçeriğinde C vitamini, P vitaminleri, mineraller, flavonoidler, glikoz, fruktoz, sitrik asit, gama asit bulunan hibiskus çayının faydaları şu şekilde sıralanmaktadır:

Kilo Vermeye Etkileri

Başarılı ve kalıcı bir şekilde kilo vermenin sırrı az kalori tüketmekten geçmektedir. Hibiskus çayının faydaları arasında kilo vermeye yardımcı olması yer almaktadır. Doğal bir iştah kapatıcı olan bu çay, gün içerisinde daha az açlık hissetmeniz yer almaktadır. Yağ emilimini de etkileyen hibiskus çayı, daha az vücut yağı depolanmasını beraberinde getirmektedir.

Kan Basıncına Etkileri

Yüksek kan basıncı beraberinde birçok önemli sorunu getiren ve önlem alınması gereken bir konudur. Hibiskus çayının faydaları arasında yüksek kan basıncını kontrol altına alması yer almaktadır. Kan basıncının düşmesi hem kalp sağlığına hem de yüksek tansiyon sorununa olumlu etki edecektir. Bu çayın düzenli tüketimi özellikle tansiyon hastalarına önerilmektedir.

Kolesterole Etkileri

LDL kolesterol seviyesi her dönemde önemli olsa da özellikle orta yaş üzeri kişilerde daha da önemli bir konudur. Hibiskus çayının faydaları arasında içeriğinde bulunan bioflavonoidler sayesinde arter duvarında biriken plakları önlemesi yer almaktadır. Bu etki sayesinde kolesterol oranının düşmesi sağlanırken vücudun genel anlamda korunmasında etkili olmaktadır.

Depresyona Etkileri

İçeriğinde yoğun miktarda flavonoidler bulunan hibiskus çayının faydaları arasında depresyon sorununa olumlu etki etmesi yer almaktadır. Stresin azalmasını sağlayan bu çay, aynı zamanda yaşanılan duygusal problemler üzerinde de etkili olmaktadır. Antidepresan özelliği sayesinde sıklıkla tercih edilmektedir.

Hibiskus çayının faydaları arasında adet dönemi kramplarına iyi gelmesi, diyabete olumlu etki etmesi, iltihaplara karşı etkili olması yer almaktadır. Hibiskus çayını yapmak için 2 çay kaşığı kurutulmuş hibiskus çiçeğini bir su bardağı suda kaynatarak demleyin. Rengi açık kırmızı olana kadar bekleyin ve sonrasında süzme işlemini gerçekleştirin. Çayı soğuk ya da sıcak şekilde içebilir ve tatlandırmak için fazla olmamak kaydıyla şeker kullanabilirsiniz. Bu çayı ülser sorunu olanların kullanması önerilmemektedir.

Sosyal Medyada Paylaş Facebook Twitter Google+

Etiketler: , , ,
Eklenme Tarihi: 8 Nisan 2017

Konu hakkında yorumunuzu yazın