Hindistan Cevizinin Faydaları


Hindistan Cevizinin Faydaları

Önemli bir besin kaynağı olan Hindistan cevizinin pek çok faydası vardır. İşte onlardan bazıları:

Diyabet Dengeleyici: Hindistan cevizi, kandaki insülin salgılanma oranını ve glikoz miktarını azaltır. Bu sayede diyabet hastalığı kontrol altına alınmış olur. Kolay sindirilen Hindistan cevizinin sindirim sistemine ve bağırsaklara da oldukça faydası vardır. İçerisinde bulunan lifler, emilimin daha sağlıklı olmasını sağlar. Kusma ve bulantı gibi sorunların da Hindistan cevizi tüketimiyle azaldığını görmekteyiz.

Kanserle Mücadele: Pek çok derde deva olan Hindistan cevizi, çağımızın hastalığı olan kansere karşı da etkilidir. Yapılan araştırmalar sonucunda Hindistan cevizi tüketiminin kanseri önleyici etkiye sahip olduğu fark edilmiştir.

Lif Deposu: Lif açısından oldukça zengin olan Hindistan cevizlerinde, diyet lifi bol miktarda bulunur. Hindistan cevizlerinde bulunan diyet lifi oranının ortalaması %61’dir. Fazla miktarda diyet lifi içeren Hindistan cevizi, bu sayede glikoz salgılanmasını yavaşlatmakta ve enerjiye dönüştürüp hücrelere aktarımını gerçekleştirmektedir. Böylelikle pek çok faydası olan Hindistan cevizi, tüketen kişilerde diyabet gelişimini azaltıp enzim sistemindeki stresi önler.

Bağışıklık Sistemini Güçlendirici: Bağışıklığınızı güçlendiren pek çok besin vardır. Bunlardan birisi de Hindistan cevizidir. Antifungal, antiviral, anti parazitik ve anti bakteriyel özellikleri olan Hindistan cevizi de bu besinlerin başında gelir. Hindistan cevizinin yağı boğaz enfeksiyonlarına, idrar yolu enfeksiyonuna, tenyalara ve benzeri hassas hastalıklara karşı iyi bir ilaçtır. Bakteri ve virüslere karşı da iyi bir savaşçıdır.

Enerji Sağlayıcıdır: Önemli bir enerji sağlayıcı olan Hindistan cevizi, yağı yakıp enerji kazandırdığı gibi tokluk hissi de sağlar. Aynı zamanda Hindistan cevizinde iştah azaltıcı özellikte maddeler de bulunmaktadır. Hindistan cevizi tüketimiyle bu maddeler vücuda doğrudan nüfuz eder. Sürekli olarak Hindistan cevizi tüketenler, hipoglisemi etkisiyle birkaç saat boyunca yemek yemeden tok durabilirler. Vücut direncini artırıp tokluk hissi veren Hindistan cevizi, tiroid fonksiyonunun sağlıklı gerçekleşmesini de sağlar. Bu sayede yorgunluk hissinden de kurtulursunuz.

Karın Yağlarını Eritir: Fazla kilolar çağımızın en büyük problemlerinden biri. Pek çok insan fazla kilolarından kurtulmak için spor salonlarında saatler geçiriyor. Oysa kilolarla savaşmak için doğal yollar bulunmaktadır. Örneğin Hindistan cevizi. Karın yağlarının erimesinde Hindistan cevizlerinin önemli bir etkisi vardır. Hindistan cevizi karın yağlarını eriterek kilo kaybı sağladığı gibi bu yağların sebep olduğu hastalıkları da tedavi eder.

Yaşlanmayı Yavaşlatıcı: Şifa kaynağı olan Hindistan cevizi, içerisinde bol miktarda barındırdığı trans-zeatin ve kinetin sayesinde anti kanserojen etki sağlamaktadır. Sağladığı anti kanserojen etkinin yanı sıra Hindistan cevizinin yaşlanmayı yavaşlatıcı özellikte olduğu da bilinmektedir.

Epilepsiye Karşı: Ketonejik diyet olarak bilinen tedavi yöntemi, özellikle çocuklar için epilepsi hastalığında vazgeçilmezdir. Hindistan cevizi, bu maddeyi bol miktarda barındırması yönünde epilepsi hastalığının tedavisinde dikkat çeker. Özellikle çocuklar için Hindistan cevizi tüketiminin epilepsi açısından önemi büyüktür.

Sosyal Medyada Paylaş Facebook Twitter Google+

Etiketler: , , , , , , ,
Eklenme Tarihi: 15 Şubat 2017

Konu hakkında yorumunuzu yazın