Huş Ağacı Çayının Faydaları


Huş Ağacı Çayının Faydaları

Huş ağacı, boyu 30 metreye kadar çıkabilen ve yüzden fazla türe sahip olan bir ağaçtır. Kenarları tırtıklı yapraklara sahip olan ağacın küp şeklinde çiçekleri bulunmaktadır. Bu ağacın yaprak ve meyvelerinde, selenyum, tanen, manganez, krom, demir, potasyum, asitler ve vitaminlerin birçoğu bulunmaktadır.

Huş ağacı çayının faydaları şu şekilde sıralanmaktadır:

Kanserle Mücadeleye Etkileri

Günümüzde giderek artış gösteren kanser sorunu, erken teşhis edilmediğinde ölümle sonuçlanan bir hastalıktır. Huş ağacı çayının faydaları arasında kanserli hücrelerle mücadele etmesi yer almaktadır. İçeriğindeki selenyum sayesinde kanserli hücrelerin oluşumunu engelleyen bu çay, kansere yakalanma riskini düşürmektedir.

Böbrek Sağlığına Faydaları

Böbreklerde başta taş olmak üzere pek çok önemli sorun ortaya çıkabilmekte ve bu sorunlara erken tedbir alınması gerekmektedir. Huş ağacı çayının faydaları arasında böbrek sağlığını olumlu etkilemesi yer almaktadır. Böbrek yetmezliği çeken kişilere önerilen bu çay, aynı zamanda böbrek taşlarının erimesini sağlamaktadır. Bu nedenle böbreklerinde az da olsa sorun yaşayanların bu çayı içmesi önerilmektedir.

Gut Hastalığına Faydaları

Gut hastalığı, sıklıkla ortaya çıkabilen ve beslenme düzeninin tamamen değişmesine neden olan bir hastalıktır. Damla hastalığı adı verilen bu sorunda doğal çözümlere dikkat edilmelidir. Huş ağacı çayının faydaları arasında gut hastalığının oluşumunu engellemesi yer almaktadır. Bu hastalığın risk grubunda bulunanların çayı düzenli tüketmesi önerilmektedir.

Romatizmaya Faydaları

Romatizma, genellikle huzursuzluk ve ağrılara neden olan bir sorundur. Özellikle dizlerde daha fazla ortaya çıkan bu sorun günlük hayatı olumsuz etkilemektedir. Huş ağacı çayının faydaları arasında romatizma hastalığına iyi gelmesi yer almaktadır. Bu çayın düzenli olarak tüketilmesi hastalığa yakalanma riskini de önemli oranda düşürmektedir.

Huş ağacı çayının faydaları arasında idrar söktürmesi, damar sistemine olumlu etkide bulunması yer almaktadır. Bu çayı hazırlamak için küçük parçalara ayırdığınız huş yapraklarından 2 çay kaşığı kullanın ve üzerine bir su bardağı yeni kaynamış su ekleyin. Bu çayı 4 saat boyunca demlenmeye bırakın ve süzerek günde 4 kez tüketin. Tadı genellikle hoşa gitmediği için içerisinde fazla olmayacak şekilde çiçek balı konarak tüketilmesi tavsiye edilmektedir.

Sosyal Medyada Paylaş Facebook Twitter Google+

Etiketler: , , ,
Eklenme Tarihi: 31 Mart 2017

Konu hakkında yorumunuzu yazın