İsveç Şurubunun Faydaları


İsveç Şurubunun Faydaları

İsveç şurubu nedir ?, İsveç şurubu nasıl hazırlanır ?, İsveç şurubunun faydaları nelerdir ? … vb birçok sorunun cevabı makalemizde …

Sarısabır, sinameki, tarçın, safran gibi bazı bitkilerin; sirke ve su karışımında bekletilerek içeriklerindeki acı maddeleri salgılamasıyla oluşan İsveç şurubunun formülü; İsveçli Doktor Samst’ ın  ölümünden sonra bıraktığı notların arasında bulunmuştur.

İsveç şurubunu dikkat çekici kılan ise, Dr. Samst ve ailesinin çok uzun ve sağlıklı ömür süren kimseler olduğunun bilinmesidir. 104 yaşında sağlıklı iken, attan düşerek ölen Samst’ ın uzun ömrünün sebebinin bu şurup olduğu düşünülmektedir.

 

Alman bir eczacı Theiss, şurubun formülündeki bazı bitkileri değiştirmiş ve formüle ilavelerde bulunarak daha etkili bir şurup elde etmiştir. Şurubun formülü ise şöyledir :

Malzemeler : 

Sarısabır 10 gr.

Kudret Helvası 10 gr.

Revent kökü 9 gr.

Mira 7 gr.

Melek otu 6,5 gr.

Çedvar 5,5 gr.

Kakule 5 gr.

Centinyane 3,5 gr.

Domuz dikeni 2 gr.

Besbase 1 gr.

Safran 1 gr.

Sinemaki 1 gr.

Tarçın 1 gr.

Anason 1 gr.

Kafur 1 gr.

İsveç Şurubu Nasıl Hazırlanır? 

Sayılan bütün bitkiler, bir litre elma sirkesiyle beraber koyu renkli bir cam şişeye koyulur. Ağzı kapatılarak 2 hafta ılık ortamda bekletilir. Karışım, her gün çalkalanmalı ve süre bitiminde ince bir süzgeçten 3-4 kez süzülerek posalarından arındırılmalıdır. Ne kadar beklerse o kadar etkisi artacaktır.

İsveç Şurubu Nasıl Kullanılır? 

İsveç iksiri diye tabir olunan bu şurup, günde 1 çorba kaşığı miktarda bir çay bardağı suyla karıştırılarak yudum yudum içilir. Haricen problemli bölgeye masaj ya da kompres yapılarak da uygulanabilir. Bu şurup, zeytinyağlı salatalara eklenerek de tüketilebilir.

Hastalıklarla mücadelede günde 3 çorba kaşığı İsveç şurubu içilebilir. Bu şurup, kesinlikle sütle birlikte alınmamalıdır.

İsveç Şurubunun Faydaları 

  •    Bu mucizevî şurup, yaraları iyileştiren, diş çürümelerini engelleyen, gençliği muhafaza eden, hafızayı güçlendiren, hatta doğumu kolaylaştıran etkilere sahiptir.
  • Bu şurubu koklamak veya ense köküne bu şurupla ıslatılmış bir bez koymak baş dönmesi ve baş ağrısı şikayetini sonlandıracaktır.
  • Egzama, çiçek hastalığı gibi vücutta iz bırakan yaraları geçirir.
  • Bir pamuğun üzerine İsveç şurubunu damlatıp ağrıyan dişin üzerine koymak ağrıyı keser.
  • Bir çay bardağı suya bir yemek kaşığı İsveç şurubu ekleyip bu su ile gargara yapmak, diş çürümesini durdurur.
  • İsveç şurubu mide rahatsızlıklarına da iyi gelmektedir.
  • İsveç şurubu bağırsakları çalıştırma özelliğine de sahip olduğu için kabızlığı gidermektedir.
  • Sabah akşam günde 2 kez birer yemek kaşığı İsveç şurubu içmek ve geceleri safra kesesi üzerine kompres yapmak safra kesesi ağrılarını yok eder.
  • Doğumdan 2 hafta önce başlanarak sabah akşam yarımşar tatlı kaşığı İsveç şurubu içilirse kolay doğum yapılır.
  • Çocuk hastalıklarından biri olan çiçek bozuğunda, şurup suya karıştırılarak çok az miktarda çocuğa verilebilir. Yaralar için İsveç şurubu ile nemlendirilen bezle kompleks yapılabilir.
  • Sara hastası kriz geçirdiğinde bu şurubu vermek iyi gelecektir. Sürekli kullanılması da sara hastaları için faydalar sağlar.

İsveç Şurubunun Yan Etkileri

Verilen ölçüler aşılmadığı sürece, hiçbir yan etkisi yoktur. Üç yaşından küçük çocuklarda dahilen kullanılmamalıdır. Haricen kullanılabilir.

Sosyal Medyada Paylaş Facebook Twitter Google+

Etiketler: , , , , , , , ,
Eklenme Tarihi: 21 Şubat 2017

Konu hakkında yorumunuzu yazın