Mate Çayının Faydaları


Mate Çayının Faydaları

Mate, Güney Amerika’da yetişen ve son yıllarda ön plana çıkan bir bitkidir. Yerba mate de adı verilen bu bitki, doğada yaklaşık 50 yıl yaşayabilmektedir. İçeriğinde A grubu vitaminleri, C vitamini, E vitamini, B vitamini kompleksi, pantotenik asit, magnezyum, kalsiyum, demir, manganez, kolin, klorofil, fostatlar bulunan mate çayının faydaları şu şekildedir:

Mide Sağlığına Faydaları

Midenin düzenli bir şekilde çalışması açısından doğal destek alınması oldukça önemlidir. Mate çayının faydaları arasında mide sağlığına olumlu etki etmesi yer almaktadır. İçerdiği faydalı asitler sayesinde midenin asit dengesini olumlu etkileyen bu çay, sindirimin daha düzenli bir şekilde gerçekleşmesini sağlamaktadır. Ayrıca bağırsağın düzenli çalışmasında etkili olmakta ve bu nedenle kabızlığın oluşmasına engel olmaktadır.

Sinir Sistemine Faydaları

İçeriğinden dolayı vücutta adeta bir tonik gibi davranan mate çayının faydaları arasında sinir sistemine olumlu etkide bulunması yer almaktadır. Gün içinde yükselen stres seviyesini düşüren bu çay, kokusuyla da rahatlık vermektedir. Ajitasyon ve anksiyet sorunlarına iyi geldiği yapılan araştırmalar sonucunda açıklanmıştır.

Kanserle Mücadeleye Faydaları

Yapılan bilimsel çalışmalar sonucunda mate çayının faydaları arasında kolon kanseri oluşumu yapan hücrelerle mücadele ettiği anlaşılmıştır. İçeriğindeki bileşenlerden dolayı kanser hücrelerini yok edici etkisine sahip olduğu açıklanan bu çayın düzenli tüketimi, özellikle kanser riski altında olan kişiler açısından son derece önemlidir.

Kalp Sağlığına Faydaları

Kalbin yorulmadan çalışması özellikle ilerleyen yıllar açısından son derece önemli bir konudur. Mate çayının faydaları arasında düzensiz kalp atışı başta olmak üzere, kalp yetmezliği gibi sorunlar üzerinde etkili olması yer almaktadır. İçeriğindeki yoğun antioksidan maddelerle birlikte genel kalp sağlığını olumlu etkilemektedir.

Mate çayının faydaları arasında diyabete etki etmesi, cilt sağlığına yardımcı olması, fiziksel dayanıklılığı artırması yer almaktadır. Bu çayı yapmak için küçük ya da büyük kabın 4’te 1’i kadar kurumuş mate yaprağı ekleyin. Sonra kabı hafif eğerek üzerine 80 derece sıcaklığında su eklen,r. 3 dakika kadar suyun yapraklar tarafından tamamen emilmesi beklenir. 2 dakika sonra çay hazır olmakta ve günde 3 defadan fazla tüketmemeniz önerilmektedir.

Sosyal Medyada Paylaş Facebook Twitter Google+

Etiketler: , ,
Eklenme Tarihi: 7 Nisan 2017

Konu hakkında yorumunuzu yazın