Mide Ülserine İyi Gelen Bitki Çayları


Mide ülseri, sindirim sırasında ortaya çıkan mide asitinin, yemek borusuna kaçması ve zamanla tahrişe sebep olması ile ortaya çıkar. Bu durum midede yanma ve ekşimeye neden olur. Yemek yerken daha fazla hissedilir. Zaman içerisinde midede yaralar çıkmasına da yol açabilir. Mide ülseri evde bile tedavi edilebilen bir sağlık sorunudur. Mide ülserine iyi gelen bitki çayları olduğu gibi çeşitli sebzelerde işe yaramaktadır.

Mide ülserinde midede iltihap kapmış yaralar oluşur. Yemek yiyememe ve devamlı kusmaya yol açabilir. Bunlara bağlı olarakta baş ağrısı oluşur. Fakat mide ülseri henüz ilerlememişken durdurmak mümkündür.

Mide ülserine hangi bitkiler iyi gelir?

  • Yulaf
  • Zencefil
  • Çörek otu
  • Arabistan kirazı
  • Zerdeçal
  • Kudret narı
  • Havuç
  • Ihlamur
  • Ardıç tohumu
  • At kuyruğu
  • Kuşburnu
  • Limon
  • Kekik
  • Meşe
  • Lahana
  • Nane
  • Rezene
  • Oğul otu
  • Papatya
  • Meçteki

Bu bitkilerin dışında daha birçok bitki mide ülserine ve ekşime şikayetlerine iyi gelmektedir. Bu bitkiler çay formunda tüketilebilirler.

Mide ülserine iyi gelen bitki çayları nelerdir?

Pek çok bitki çay olarak tüketilebilir. Yukarıda saydığımız bitkilerin çoğu karştırılıp demlenebilir. Özellik ile çörek otu, demlediğimiz çayların içine atılabilir. Ayrıca çörek otu yağıda direk olarak tüketilebilir. Yulaf kaynatılıp, suyu içilir. Bu suyun içine çörek otu katılabilir. Şerbetçi otu, at kuyruğu bitkisi ve zencefil kaynar suya atılıp 15 dakika demlendirilip içilebilir. Ihlamur ve ısırgan otu kaynatılıp tüketilir. Bu bitkiler genellik ile tek başlarına demlenir. Fakat arzuya göre birkaçı karıştırılabilir.

Kudret narı, lahana, keten tohumu gibi bitkiler ise macun yapılarak yada yemeklerde kullanılabilir. Meşe ise günlük yaşamda sık sık tüketebileceğimiz bitkilerdendir. Papatya, rezene, sinir otu bitkileride yine çay formunda tüketebileceğimiz bitkilerdendir.

Mide ülserini tetikleyen bitkiler nelerdir?

  • Alkol
  • Kafein içerikli içecekler
  • Asitli içecekler
  • Salamura
  • Hamur işleri
  • Kızartmalar
  • Fazla salça
  • İşlenmiş et ürünleri
  • Çiğ besin maddeleri
  • Yağlı yiyecekler

Sağlıksız beslenme pek çok hastalığın önünü açmaktadır. Bu neden ile öncelikle beslenme şeklinin değiştirilmesi gerekir. Doğada bulunan meyve sebzeler hastalıklara karşı mücadele eden bileşikler içerir. Bundan dolayı hazır üretim olan ve işlenmiş gıdaların tüketilmemesi gerekir. Çünkü bu besinlerde vicudu koruyacak değerler bulunmamaktadır.

Sosyal Medyada Paylaş Facebook Twitter Google+

Etiketler: , , , ,
Eklenme Tarihi: 17 Mart 2017

Konu hakkında yorumunuzu yazın