Mursala Çayının Faydaları


Mursala Çayının Faydaları

Günümüzde alternatif tıp konusu önemli gelişmeler kaydetmiş ve farklı alternatifler sunmuştur. Özellikle farklı bitki çayları ön plana çıkmaktadır. Bunlar arasında yer alan mursala çayı, uzun süredir kullanılan bir içecektir. Özellikle Japonya ve ABD’de bu çay yaygın bir şekilde kullanılmaktadır.

Mursala çayının faydaları şu şekilde sıralanmaktadır:

Solunum Yolu Hastalıklarına Etkisi

Solunum yolunda meydana gelen hastalıklar başta öksürük ve nefes darlığı olmak üzere pek çok önemli soruna neden olmaktadır. Mursala çayının faydaları arasında bronşları rahatlaması yer almaktadır. Bu durum da özellikle solunum yolu sıkıntısı çeken kişilerin rahatlamasına neden olmaktadır. Astım  başta olmak üzere, bronşlarda iltihaplanma sorunu olan kişiler tüketebilir.

Cinsel Sağlığa Etkisi

Mucize çaylardan biri olarak kabul edilen mursala çayının faydaları arasında cinsel sağlığı olumlu etkilemesi yer almaktadır. Özellikle kadın organını gençleştirdiği belirtilen bu çay, düzenli kullanım sonrasında rahim tonusunu artırmaktadır. Bu çayın orta yaş ve üzeri kişilerde kullanılması önerilmekte ve kadınların kullanması teşvik edilmektedir.

Strese Etkileri

Aromatik bir yapısı olan mursala çayının faydaları arasında strese etki etmesi yer almaktadır. Bu çayı kullanmanın yatıştırıcı etkileri olduğu bildirilmektedir. Tadının yanı sıra kokusu sayesinde, özellikle zorlu geçen günlerin ardından tüketilmelidir. Strese bağlı depresyon gibi sorunların önlenmesinde etkili olmakta ve bu konuda ilaç kullanmadan gelişim sağlamaktadır.

Kanserle Mücadeleye Etkileri

İçeriğinde uçucu yağlar ve yoğun oranda antioksidan bulunan mursala çayının faydaları arasında kanserle mücadeleye olumlu etki etmesi yer almaktadır. Kanser hücrelerinin oluşumunu engelleyen bu çay, aynı zamanda vücuttan radyoaktif maddelerin daha rahat atılmasını sağlayan tanen maddesini içermektedir. Böylece vücudun kanserle mücadelesini kolaylaştırmaktadır.

Mursala çayının faydaları arasında saç ve tırnaklara iyi gelmesi, karaciğer ve böbreği olumlu etkilemesi yer almaktadır. Bu çayın porselen ya da seramik demlikte yapılması tavsiye edilmektedir. Ayrıca damacana suyu kullanmanız çayın etkisini artıracaktır. 1 yemek kaşığı kurutulmuş mursala otuna 400 ml yeni kaynamış su ekleyin. 15 dakika kadar demlenmesi için bekleyin ve süzdükten sonra hemen tüketin. Günde 2 bardaktan fazla tüketmeyin ve tadı sert gelirse çiçek balı ile tatlandırın.

Sosyal Medyada Paylaş Facebook Twitter Google+

Etiketler: , ,
Eklenme Tarihi: 2 Nisan 2017

Konu hakkında yorumunuzu yazın