Romatizma Ağrılarına İyi Gelen Bitki Çayları


Romatizma, vücudun eklem yerlerinde sıkça rastlanan ve ağrılara neden olan bir sağlık sorunudur. Romatizma problemi yaşayan kişiler genelde kas ve eklem ağrıları yaşar ve hareket etmeleri zorlaşır. Bazı durumlarda eklem bölgelerinde şişliklerde oluşabilir. Romatizma ilerleyen zamanlarda iç organlara da yayılabilir. Şekil bozukluğu ve eklem sorunlarının oluşmasına neden olur.

Romatizma mikroorganizmaların neden olduğu bir hastalıktır. Hızlı bir şekilde yayılabilir. Yaygın olarak görülen bu hastalık ağır iş yapmaktan, nem ve rutubetten kaynaklanabilir. Geçirilen bir kaza sonucu oluşan travmalar da romatizma ağrılarına neden olur. Fakat bu durum bitkisel yollar ile tedavi edilebilir yada ağrıların şiddeti azaltılabilir.

Romatizma ağrısına iyi gelen çaylar ve bitkiler nelerdir?

  • Biberiye
  • Melek otu
  • Akgünlük
  • Kroton
  • Üzüm
  • Hardal

Bu bitkiler romatizma ağrılarına iyi gelmektedir. Kimisinde reçine bulunduğu için iltihaplanma olayı geriler kimisinin yapısında bulunan bileşikler sayesinde ağrı ve şişlik giderilir. Özellik ile biberiye, kroton ve melekotu bitkileri içeriklerindeki petkin ve reçine sayesinde mikropları öldürüp iltihaplanmayı önlerler. Akgünlük bitkisi ise kemikleri kuvvetlendirip romatizma ağrılarına engel olur. Bu bitkiler kaynatılıp içilebilir yada tohum olanlarının yağları çıkarılıp ağrının olduğu bölgelere sürülebilir. Tohum olarak kullanılabilecek bitkilerden biri hardaldır. Ağrının olduğu yere sarılan hardal tohumu, bölgedeki ağrıların giderilmesini sağlar.

Romatizma ağrılarına iyi gelen başka öneriler

  • Zencefil çayı
  • Zerdeçal tozu ve sıcak suyun karışımının ağrılı bölgeye sürülmesi
  • Ezilen soğanın eklemlere sürülmesi
  • Adaçayı, kekik ve nane karışımı çay
  • Romatizma ağrılarının oluştğu bölgeye E Vitamini içerikli yağlar ile masaj yapmak
  • Sütün içine zerdeçal eklenip uyumadan önce içilmesi
  • Bu öneriler hem normal romatizmada hem de iltihaplı romatizma türünde kullanılabilir.

Romatizma ağrısına iyi gelen çay kürü

Daha çok iltihaplı romatizma ağrılarında kullanılan bir çaydır. Klor bulunmayan su ile hazırlanır. Yaklaşık 30 adet kiraz sapı kullanılır. Kanayan suya atılan kiraz sapları 5 dakikalık demlenme süresine bırakılır. Daha sonra 1 çorba kaşığı kadar ısırgan otu katılıp birkaç dakika daha kaynatılır. Ilımaya bırakılan karışım süzülür. 21 gün boyunca bu çay sabah ve öğle olarak içilir. Romatizma ağrılarının azaldığı farkedilecektir.

Sosyal Medyada Paylaş Facebook Twitter Google+

Etiketler:
Eklenme Tarihi: 20 Mart 2017

Konu hakkında yorumunuzu yazın